Marlink Executive Search
 

De vraag van een opdrachtgever start doorgaans met de behoefte aan versterking van het management in de vorm van een kandidaat. Het doel is daarbij in beginsel primair het vinden van de best passende kandidaat. Zeker zo belangrijk is de onderbouwing van de match en het op voorhand inzicht krijgen in de aandachtspunten om zorg te kunnen dragen voor het realiseren van een bovengemiddeld succes van de kandidaat. Daarnaast is het echter mogelijk om verder te gaan. Bijvoorbeeld door de inzet van Management Drives dat kan worden ingezet in het matching proces als drijfveren assessment, of voor coaching en teamsessies ten behoeve van leiderschapsontwikkeling. Met als doel te komen tot een perfect presterend team dat optimaal is uitgerust om de gestelde bedrijfsdoelen te bereiken en zelfs te overtreffen.  

Focus
Hoewel er niet éen speciek type opdrachtgever van Marlink bestaat, zijn er wel overeenkomstige kenmerken. Daarnaast geldt dat de opdrachtgevers van Marlink overwegend actief zijn in de sectoren Technology, Industry & Services.


 

Opdrachtgevers zijn vaak kleinere en middelgrote organisaties die in beweging zijn. Variërend van Venture Capital scale-up tot integrerende multinationals. Daarbij is vaak sprake van verandering van cultuur, structuur en daarmee de wijziging van leiderschapstypen en de bijbehorende vereisten. 
                                       *
Er is geen of onvoldoende relevant netwerk, expertise of capaciteit in huis om een proces binnen gewenste tijdslijnen succesvol af te kunnen ronden. Men kan of wil de benodigde tijd niet besteden.
                                        *
De opdrachtgever heeft behoefte aan een vertrouwenspartner, die als verlengstuk van de organisatie opereert en helpt om de doelstellingen op het gebied van Human Capital te realiseren. Goed geadviseerd, duidelijk onderbouwd en met focus.

Uw vraagstuk bespreken? Neem contact op.